To Σ.Ω.Λ διοργανώνει σεμινάριο και συναυλία με τον πιανίστα Λάμπη Βασιλειάδη το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στον χώρο του.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές πιάνου από μέση τάξη και άνω αλλά και σε καθηγητές μουσικής.

Το Σάββατο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία του κ. Βασιλειάδη στην αίθουσα Λόγου & Τέχνης «Θοδωρής Χαρός».

Για την συναυλία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στην γραμματεία του ωδείου 10:00-21:00, τηλ 2410 -670917

Ο Καβαλιώτης πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης έκανε μουσικές σπουδές στην Ελλάδα, την Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική (MusikhochschuleHannover, MusikhochschuleTrossingen, UniversityofCincinnati) και είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των σπουδών του στο εξωτερικό είχε την αγαθή τύχη να μαθητεύσει δίπλα σε εξαιρετικούς δασκάλους και διακεκριμένες προσωπικότητες της πιανιστικής τέχνης, όπως  η Υaltah Μenuhin, oViktorMerzhanov, ο JeromeRose και ο JamesTocco. Στη μακρά αυτή περίοδο της μαθητείας του, ακολούθησε πιστά την ερμηνευτική κατεύθυνση του V. Merzhanov την οποία υποστήριξαν με ζέση τόσο ο JamesTocco, μαθητής ο ίδιος του ClaudioArrau όσο και η YaltahMenuhin, μαθήτρια του C. Friedberg (μαθητή του Brahms).

Ο Λάμπης Βασιλειάδης εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati στις ΗΠΑ,  ως βοηθός καθηγητή στο studio του JamesTocco, συμμετείχε ως μέλος της επιτροπής διεθνών μουσικών διαγωνισμών του OMTA (OhioMusicTeachers Association) του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού της ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, του Διαγωνισμού για τα βραβεία D. Price στο MannesCollegeofMusic, στη Νέα Υόρκη, του διαγωνισμού “E. Gilels” στην Ουκρανία, του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου της Ταϊλάνδης. Έλαβε μέρος ως προσκεκλημένος καθηγητής σε σεμινάρια και συναυλίες των Πανεπιστημίων του BowlingGreen, Toledo, WilliamandMaryVirginia, του BostonUniversity, FairbanksAlaska, LincolnNebraska, του Πανεπιστημίου του Wroclaw στην Πολωνία, της Μουσικής Ακαδημίας της Οδησσού, στην Ουκρανία και της Μουσικής Ακαδημίας του Vilnius, στη Λιθουανία τουConservatoriodeMusicadaManchaστην Ισπανία και του MahidolUniversity στην Ταϊλάνδη.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα -ως μοναδική ελληνική συμμετοχή- σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς (Ιταλία, Γερμανία, Σκωτία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, ΗΠΑ)  αποσπώντας 11 διακρίσεις (WorldPianoCompetition, Rovered’Oro, MasterplayersLugano, HochschulpreisTrossingenκ.α) βραβεία που του έδωσαν την ευκαιρία για πετυχημένες εμφανίσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Το έντονο προσωπικό στυλ και η δεξιοτεχνία του συχνά εκθειάζονται από τις κριτικές: ο JeremySiepmman στο BBCMusicMagazineαπονέμει τέσσερα άστρα σε ηχογράφηση του Έλληνα πιανίστα, ενώ στην Νέα Υόρκη ο CharlesTimbrell προτρέπει τους αναγνώστες του FanfareMusicMagazine,  «να προμηθευτούν το Καρναβάλι του Schumann, με ερμηνευτή τον Λάμπη Βασιλειάδη, ακόμα και αν διαθέτουν 20 ηχογραφήσεις από το ίδιο έργο» Το περιοδικό Listener αναφέρεται με δισέλιδο αφιέρωμα στον κύκλο ηχογραφήσεων της Koch, ενώ το AmericanRecordGuide θεωρεί «ότι η πρώτη ηχογράφηση έργων του AlanSapp, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ηχογραφήσεις του 2001». Το περιοδικό Gramophoneσυμπεριλαμβάνει την ηχογράφηση του με έργα Brahms«ανάμεσα στις 30 καλύτερες ηχογραφήσεις Brahms στον 20ου αιώνα» .

Έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες (Φιλαρμονική της Πράγας, Φιλαρμονική της Σουδετίας, Πολωνία, RadioPhilharmonicPrague, LondonPhilharmonic, FairbanksSymphonyUSA, KammerorchesterTübingen, KammerphilarmoniePrague, ΤhailandPhilharmonic, Συμφωνικές Νέων Αμβούργου και Μονάχου, Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κύπρου), έχει περί τις 400 εμφανίσεις ως σολίστ και πιανίστας μουσικής δωματίου, έχει παίξει στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης,  ενώ έχει ηχογραφήσει δέκα οκτώ(18) δίσκους CD, που κυκλοφορούν από την εταιρία KOCHInternational, την AardvarkMedia(USA), AMPrecordings, AMICMECLASSICAL και HellenicClassical. Οι ηχογραφήσεις περιλαμβάνουν έργα των Beethoven, Sapp, Scriabin, Poulenc, Szymanowski, Bartoκ, Chopin, Liszt, Tchaikovsky, Brahms, Schumann, Δραγατάκη, καθώς και έργα Μουσικής Δωματίου με το Ιόνιο Κουαρτέτο Πιάνου.

Από το Οκτώβριο του 2002 διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Είναι σήμερα πρωτοβάθμιος καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα. Διετέλεσε υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων και  Επιστημονικός Υπεύθυνος της Θερινής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Ξάνθης, καθώς και  στις «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Brache» στο SchleswigHolstein της Γερμανίας.

Ως διευθυντής του Μεταπτυχιακού Τμήματος της Σχολής Οπτικοακουστικών Τεχνώντου Ιονίου Πανεπιστημίου καθοδηγεί με αφοσίωση τους φοιτητές του στους δαιδάλους της τέχνης και μοιράζεται μαζί τους τη χαρά τους για τις διεθνείς διακρίσεις τους.

Τα τελευταία χρόνια, εμβαθύνοντας στο ρομαντικό ρεπερτόριο και επιχειρώντας πρωτοποριακές αναγνώσεις και ερμηνείες σε κλασικά έργα, ο Λάμπης Βασιλειάδης συνεργάζεται στενά με τους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες HideyoHarada και ClaudioCurroDossiσυνεχίζοντας έτσι τη μουσική παράδοση της Ρωσικής Σχολής του ViktorKarpovichMerzhanov και SamuelFeinberg