Διάλεξη στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας

Το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας υποδέχεται τον καταξιωμένο μουσικό  Στέπιτς Στέπα Ζόραν ,ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα «Σύγχρονη εποχή,εκπαιδευτικό σύστημα και η επιβίωση με την μουσική».

Η διάλεξη απευθύνεται σε καθηγητές μουσικής ,γονείς μαθητών που ασχολούνται με την μουσική καθώς και σπουδαστές μουσικής άνω των 12 ετών.

Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Θοδωρής Χαρός» του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 4 το απόγευμα,με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στέπιτς Στέπα Ζόραν

Σπούδασε στη μουσική σχολή «ΠΕΤΑΡ ΚΟΝΟΒΙΤΣ» της Γιουγκοσλαβίας και αποφοίτησε το 1986. Συνέχισε τις σπουδές του σε ανώτερο επίπεδο στη σχολή  «Δρ. Βουτσκοβιτς» από όπου αποφοίτησε το 1990.Το 1994 πήρε το δίπλωμά του από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου.Το 1996 συνεχίζει τις σπουδές του στη “Hochschule fur Music Detmold abteilung Dortmund”.

Ήταν μέλος της ορχήστρας μουσικής δωματίου «Jeunesses Musikales» και                ‘Maestri di Archi’ στο Βελιγράδι και ‘Archangelo Corelli’ στη Νάπολη.Υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής  του Βελιγραδίου, της ορχήστρας της Ραδιοφωνίας του Βελιγραδίου και της Συμφωνικής ορχήστρας του Marl στη Γερμανία.Έπαιξε ακόμη στην ορχήστρα της όπερας του Novi Sad, στην ορχήστρα της όπερας του Βελιγραδίου, στην ορχήστρα του musical του Duisburg  καθώς και ως μουσικός σε στούντιο ηχογραφήσεων στο Βέλγιο.

Έχει κερδίσει βραβεία σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς.Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου και ατομικά ρεσιτάλ. Tο βιβλίο του «Βοηθός για την καλύτερη διδασκαλία» εκδόσεις «Μολύβι», μετά από τη σύμφωνη γνώμη όλων των καθηγητών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, και με την έγκριση της διεύθυνσης του ΚΩΘ , διδάσκεται σε όλους τους  σπουδαστές του Ωδείου  ως ύλη του μαθήματος Πρακτικού Διδασκαλίας.

Εργάζεται στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του ‘Τρίο Στέπιτς’  και ‘Animus Quartet’. Παράλληλα, συνεχίζει το διδακτικό του έργο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.