Μικτή Χορωδία Σ.Ω.Λ. «Solarte»

Η Μικτή Χορωδία  του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας είναι ένα ευέλικτο χορωδιακό σχήμα που δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2004 από τον κ. Γ.Γράμψα στα πλαίσια δραστηριοτήτων του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας είναι ευρύ και καλύπτει έργα από την εποχή του Μεσαίωνα και  της Αναγέννησης έως και την σημερινή εποχή.

Εμφανίστηκε σε συναυλίες οργανωμένες μεταξύ άλλων Υπουργεία, Πανεπιστήμια, Δήμους, Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς. Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα. Επίσης  πραγματοποίησε  πλήθος συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ναύπακτος, Καρδίτσα,Λαμία, Δελφοί ,Πειραιάς, Άργος Ορεστικό κ.α.) και σε χώρους  όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Αρχαίο Θέατρο Δελφών κ.α.. Η δράση της χορωδίας δεν περιορίζεται μόνο στο εσωτερικό, καθώς εμφανίζει μεγάλη συναυλιακή δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος. Ενδεικτικά αναφέρουμε την συμμετοχή της χορωδίας σε χορωδιακό εργαστήρι και την σύμπραξη της με την ορχήστρα εγχόρδων του Ιερού Ναού του Αγ. Στεφάνου στην Βιέννη σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο ναό υπό την διεύθυνση του Gerald Wyrth. Επίσης πραγματοποίησε  συναυλίες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ουγγαρία, Σερβία κ.α.). Εμφανίστηκε στην Ελληνική, Ιταλική και Βουλγαρική  τηλεόραση και ραδιόφωνο, καθώς συμμετείχε στην ηχογράφηση δίσκων (CD).

Έχει συνεργαστεί  με ορχήστρες (Ορχήστρα Εγχόρδων Αγ. Στεφάνου Βιέννης, Συμφωνική Ορχήστρα Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα της ΕΡΤ3,  Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων  κ.α.), με σημαντικούς μαέστρους (G. Wyrth, Γ.Χατζινίκος, Κ. Κωνσταντάρας, Δ. Δημόπουλος κ.α.), συνεργάστηκε με καλλιτέχνες ( Γ. Νταλάρας, Κ. Χατζής κ.α.).

Διευθυντής του συνόλου είναι ο Νίκος Στ. Ευθυμιάδης