Το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και υπό την αιγίδα της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, διοργανώνουν την Συναυλία “Σμύρνης Ανάμνηση” την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στην συναυλία θα παρουσιαστεί το έργο του Δημήτρη Μηνακάκη “Μικρασιατική Σουίτα“, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης.
Αφήγηση Γιώργος Σαράτσης, τραγούδι Πάνος Κράιας.
Στην συναυλία λαμβάνουν μέρος τα σύνολα:
Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής ΣΩΛ, Φωνητικό Σύνολο Solartissimo,Γυναικεία Χορωδία ΣΩΛ, Σύνολο Εγχόρδων ΣΩΛ, Σύνολο Κρουστών ΣΩΛ.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης.
Λίγα λόγια για την «Μικρασιατική σουίτα»:
Με αφετηρία τα παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας αλλά και οργανικούς παραδοσιακούς σκοπούς των παραλίων της Ιωνίας, ο Δημήτρης Μηνακάκης συνθέτει (πρωτότυπο έργο) την Μικρασιατική σουίτα. Αντιμετωπίζει με φρεσκάδα τα παραδοσιακά ακούσματα και με τρυφερότητα αναδημιουργεί βασισμένος στις μουσικές από τις χαμένες πατρίδες. Η μουσική επεξεργασία τους διαθλά μέσα από το πρίσμα των δυτικών μουσικών οργάνων το φως της παραδοσιακής μουσικής της Μικρασίας φτιάχνοντας ένα νέο, σύγχρονο, ηχητικό περιβάλλον.