Συναυλία φλάουτου

Το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας έχει την τιμή να διοργανώσει συναυλία με το κουαρτέτο φλάουτου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Το κουαρτέτο φλάουτου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης μετράει περίπου 20 χρόνια ύπαρξης. Ιδρύθηκε από φλαουτίστες της Κ.Ο.Θ. οι οποίοι με κινητήριο δύναμη την καλή συνεργασία στον χώρο εργασίας τους και την αγάπη για το αντικείμενο, συνευρέθηκαν μουσικά, προκειμένου να εξερευνήσουν και να κάνουν γνωστό στο κοινό το ρεπερτόριο για το συγκεκριμένο σύνολο. Με την πάροδο του χρόνου έγιναν εναλλαγές στα μέλη του συνόλου, τα οποία είναι πάντα ενεργοί φλαουτίστες της Κ.Ο.Θ., διατηρώντας και εξελίσσοντας την αρχική του μορφή. Το σύνολο ασχολείται με συνθέσεις γραμμένες κατεξοχήν για τη συγκεκριμένη σύνθεση οργάνων (W.A.Mozart,A.Tcerepnin,Z.deLorenzo,S.Guibaidulina,E.Bozza,F.Kuhlau,Δ.Δοξάκη,κ.α.) καθώς και μεταγραφές έργων από συναδέλφους μουσικούς (π.χ.G.Stepic).
Έχουν δώσει συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη του συνόλου έχουν υπάρξει οι Ίλιε Μακοβέι, Πέτρος Σουσάμογλου και Νίκος Κουκής. Σήμερα το σύνολο αποτελείται από τους Γιάννη Ανισέγκο, Όθωνα Γκόγκα, Νικολό Δημόπουλο και Ματούλα Χατζή

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι στον χώρο του Διαχρονικού Μουσείου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.