Αποστολοπούλου Σάντρα

Αποστολοπούλου Σάντρα

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε φλάουτο, στην τάξη του κ. Ίλιε Μακοβέι, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον ίδιο καθηγητή, απ’ όπου και πήρε το Δίπλωμά της.

Είναι επίσης πτυχιούχος αρμονίας, αντίστιξης (καθ. Νίκος Οικονόμου) ενοργάνωσης πνευστών οργάνων, φούγκας (καθ. Γιάννης Γράμψας) και κόρνου (καθ. Βαγγέλης Σκούρας και Νίκος Πέτσας).

Σπούδασε Γεωπονία με ειδίκευση στην Τεχνολογία Τροφίμων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθησε σεμινάρια φλάουτου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τους I. Matuz, V. Staikou, W. Bennett, M.Bennett , M.H. Antorjan και Π. Δράκο. Μελέτησε στο Μόναχο με την Μarian Henkel Antorjan. Παρακολούθησε σεμινάριο διεύθυνσης μπάντας με τον Ernst Oestreicher.

Έχει δώσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ήταν εμπνευστής και δημιουργός του Συνόλου Πνευστών Λάρισας, όπου συνένωσε μουσικό δυναμικό της πόλης, αναπτύσσοντας αξιόλογη δραστηριότητα από το 2003 έως και το 2006, με κορυφαία την συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Θέατρο Τεχνών Λάρισας στο «Φεστιβάλ Μουσική και Λογοτεχνία».

Αξίζει να σημειωθεί η επί εικοσαετία συνεργασία της με τον εξαίρετο κιθαριστή Θοδωρή Χαρό, με τον οποίο απέδωσαν τα περισσότερα από τα έργα για φλάουτο και κιθάρα σε πληθώρα εμφανίσεων ανά την Ελλάδα.

Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ως φλαουτίστα και ως κορνίστα, τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα του Α.Π.Θ.  της οποίας ήταν και ένα εκ των ιδρυτικών μελών,την Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων, κ.ά.

Έχει συνεργαστεί με την γυναικεία και παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, την Μικτή Χορωδία Τυρνάβου, τον Μουσικό Σύλλογο Λάρισας, την Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, κ.ά.

Ήταν μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Λάρισας από το Νοέμβριο του 1985 έως και τον Ιούνιο του 2018, όπου και αποχώρησε καθώς και μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Λαρισαίων από την ίδρυσή της έως και το 2009 όπου και διετέλεσε για αρκετό χρονικό διάστημα μέλος της οργανωτικής επιτροπής της.

Δίδαξε στα Δημοτικά Ωδεία Λάρισας, Καρδίτσας και τις Μουσικές Σχολές Δήμου Γιάννουλης και Τυρνάβου κατά την περίοδο 2000 – 2007.

Ήταν μέλος του ΔΣ της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών την περίοδο 2019-2022 και  είναι ταμίας του ΔΣ για την περίοδο 2022-2025.

Εργάστηκε εθελοντικά  την  διετία 2017-2018 στο 2ο ΣΔΕ φυλακών Λάρισας ως καθηγήτρια μουσικής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2007 έχει ενταχθεί στο δυναμικό του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, στο οποίο είναι και διοικητική υπεύθυνη. Διδάσκει φλάουτο, κόρνο ενοργάνωση, ενορχήστρωση και μουσική δωματίου και είναι υπεύθυνη του συνόλου Πνευστών Σ.Ω.Λ., το οποίο ιδρύθηκε το 2010  διδάσκοντας, διευθύνοντας και ενοργανώνοντας για το σύνολο.

Επιστροφή