Κατσάρας Γιώργος

Κατσάρας Γιώργος

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα και από την ηλικία των 14 ετών ασχολείται με την οικογένεια των ρυθμικών κρουστών. Η μελέτη του και διδασκαλία περιστρέφεται γύρω από τα ethnic κρουστά από την Ελλάδα, την Κούβα, την Βραζιλία και τις Αραβικές χώρες. Σπούδασε τύμπανα και παραδοσιακά κρουστά στην μουσική σχολή του Δημητρίου Τσιαβέ στην Ελασσόνα και παράλληλα υπήρξε εκτελεστής στην φιλαρμονική του ίδιου δήμου.

Είναι ενεργός μουσικός σε διάφορα μουσικά σχήματα αλλά και έχει λάβει μέρος σε μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις. Στο ενεργητικό του έχει πολλές δισκογραφικές συνεργασίες όπως του Θωμά Μπέκου και Αποστόλη Φωτιάδη. Το 2001 ήταν συνδημιουργός του «Dis is da drum», ενός από τα πρώτα σχήματα κρουστών στην Ελλάδα με διάφορες, κατά καιρούς, παραστάσεις. Η ανάγκη του για ενδελεχή έρευνα πάνω στην φύση των κρουστών τον οδήγησαν και στην κατασκευή ορισμένων από αυτά. Όνειρο του είναι ο κόσμος να γνωρίσει και να ερωτευθεί τα, για κάποιους, «υποτιμημένα» κρουστά και να πάρουν τη θέση που τους ανήκει.

Από το 2004 έως το 2010 δίδαξε τύμπανα και παραδοσιακά κρουστά στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και από το 2010 στα ωδεία Γιάννουλης και Αμπελώνα. Από το 2014 διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.

Επιστροφή