Κατσάρας Γιώργος

Κατσάρας Γιώργος

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα και από την ηλικία των 14 ετών ασχολείται με την οικογένεια των ρυθμικών κρουστών. Η μελέτη του και διδασκαλία περιστρέφεται γύρω από τα ethnic κρουστά της Ελλάδας,της Βραζιλίας,της Κούβας και των αραβικών χωρών.

Σπούδασε τύμπανα και παραδοσιακά κρουστά στη μουσική σχολή Δημ. Τσιαβέ στην Ελασσόνα και παράλληλα υπήρξε για σειρά ετών εκτελεστής στη φιλαρμονική του ιδίου δήμου.
Είναι ενεργός μουσικός σε διάφορα μουσικά σχήματα και θεατρικές παραστάσεις…
Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής όπως: Σοφία Βόσσου, Παντελή θαλασσινό, Μελίνα Κανά, Γιάννη  Ζουγανέλη,Γρηγόρη Μπιθικώτση (ο ιός), Άγγελο , Σαράντη και Στέλιο Διονυσίου κ.α.
Στο ενεργητικό του έχει επίσης και πολλές δισκογραφικές συνεργασίες όπως με τους : Απόστολο Φωτιάδη, Διονύση Τσακνή, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Γιάννη Ζουγανέλη κ.α.
Το 2001 ήταν συνδημιουργός των ” dis is da drum ” , ενός πρωτοποριακού σχήματος που αποτελούνταν μόνο από κρουστά.
Η ανάγκη του για ενδελεχή έρευνα πάνω στη φύση των κρουστών ,τον ώθησαν και στην κατασκευή ορισμένων από αυτά ,κάτι που διατηρεί και επαυξάνει μέχρι και σήμερα.
Όνειρο του είναι ο κόσμος να γνωρίσει και να ερωτευθεί τα για κάποιους υποτιμημένα κρουστά!
Από το 2004 μέχρι και σήμερα με κάποια κενά, διδάσκει σε μουσικά σχολεία της περιφέρειας. Επίσης διδάσκει στη μουσική σχολή Ελασσόνας Δημητρίου Τσιαβέ,από όπου και ξεκίνησε τις σπουδές του.
Από το 2014  μέχρι και σήμερα, βρίσκεται στο σύγχρονο ωδείο Λάρισας