Μάτης Κωνσταντίνος

Μάτης Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε πιάνοκαι ανώτερα θεωρητικάστο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στην τάξη του καταξιωμένου μαέστρου και διευθυντή του ωδείου Γιάννη Τσανακά.Είναι κάτοχος των πτυχίων: Αρμονίας (άριστα), Ενορχήστρωσης – Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας (άριστα), Αντίστιξης (άριστα), Φούγκας (άριστα), Πιάνου (άριστα παμψηφεί) καθώς και των διπλωμάτων Σύνθεσης (άριστα παμψηφεί) και Πιάνου (άριστα παμψηφεί). Συνέχισε τις σπουδές του στο Μόναχο,στη Hochschulefür Musik und Theater München (Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου)στο πιάνο με τον Prof. Franz Massinger και διεύθυνση με τον Prof. Gerd Guglhör από όπου και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2007 με δίπλωμα πιάνου και διπλωματική εργασία (Diplomarbeit) με θέμα τα ελληνικά σχολικά τραγούδια. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου, διεύθυνσης χορωδίας, ανώτερων θεωρητικών, ανάλυσης, μουσικο-παιδαγωγικής, μουσικής προπαιδείας, διδακτικής του πιάνου, ειδικής διδακτικής με γνωστούς και σημαντικούς καθηγητές στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου στην Ελλάδα και στη Γερμανία (Μέγαρο μουσικής του Μονάχου, Κρατική Πινακοθήκη του Μονάχου) και κέρδισε το Β’ Έπαινο στον 9ο πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν. (1995) στην Αθήνα Ως συνοδός πιανίστας έχει συνεργαστεί με χορωδίες της Θεσσαλίας, την «Ελληνική χορωδία Μονάχου», την παιδική χορωδία του «PhilharmoniaMusikvereinMünchen» και διάφορους σολίστες και ορχηστρικά σύνολα σε έργα μουσικής δωματίου. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες έντεχνης ελληνικής μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη Λίνο Κόκκοτο. Έχει συνθέσει μουσική για παιδικά θεατρικά έργα και ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ. Ελασσόνας, τον ΟΚΑΝΑ Λάρισας και το δήμο Τεμπών. Είναι μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας. Ίδρυσε και διεύθυνε την παιδική χορωδία του ΜΕΣ Κρανέας Αντιχασίων και του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Μονάχου «Ο Νικοτσάρας» ενώ διατέλεσε μαέστρος της Μπάντας του Δήμου Ελασσόνας.

Εργάστηκε ως καθηγητής πιάνου στο ωδείο «Haar» του Μονάχου και στο Δημοτικό Ωδείο Γιάννουλης Λάρισας. Διεύθυνε από το 2009-2015 την Παιδική Χορωδία Δήμου Ελασσόνας και τη Μικτή Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας. Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά μαθήματα στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας και είναι ειδικός συνεργάτης του Αρκαδικού Ωδείου Άστρους. Διευθύνει τα χορωδιακά σύνολα (παιδική – νεανική – μικτή χορωδία) του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”,του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος. Επίσης έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της Χορωδίας Διεύθυνσης Κοινωνικών Δράσεων Δήμου Λαρισαίων και της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων με πολυάριθμες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Επιστροφή