Τσιούκα Ευαγγελία

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α. Π. Θ.. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. με τίτλο “Σπουδές στην Εκπαίδευση”. Κατέχει Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου (τάξη Α. Ζησοπούλου), Πτυχίο Αρμονίας (τάξη Δ. Αθανασιάδη), Πτυχία Αντίστιξης και Φούγκας (τάξεις Γ. Γράμψα).

Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου, διεύθυνσης χορωδίας, μουσικοκινητικής,  μουσικοθεραπείας, δραματικής τέχνης, ψυχοπαιδαγωγικής, ευέλικτης ζώνης, ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, ΠΕΚ, Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, συνέδρια, επιμορφωτικές ημερίδες, το πρόγραμμα  του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο: «Συμβουλευτική – Ψυχομετρία και Διαχείριση κρίσεων» κι ευρωπαϊκά προγράμματα- επιμορφώσεις.

Από το 2002 διδάσκει σε σχολεία της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης, ενώ από το 2005  εργάζεται στο Μουσικό σχολείο Λάρισας όπου διδάσκει πιάνο και είναι υπεύθυνη διδασκαλίας – διεύθυνσης του χορωδιακού συνόλου MusicArte του σχολείου, το οποίο και δημιούργησε το 2010.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια Μουσικής Προπαιδείας για παιδιά νηπιακής ηλικίας και Ιστορίας – Μορφολογίας της Μουσικής (2003-2004, ΔΩΛ), ως καθηγήτρια πιάνου, Μουσικής Προπαιδείας και μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας και της Παιδικής Χορωδίας – Φυτώριο (1999-2017, Μουσική Σχολή Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ).

Στη μέχρι τώρα εκπαιδευτική της πορεία έχει πραγματοποιήσει πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πολιτιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχε σε συναντήσεις παιδικών χορωδιών, χορωδιακά φεστιβάλ, συμπόσια, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και μαθητικούς περιφερειακούς αγώνες όπου απέσπασε Α’ και Β΄ Βραβεία στις κατηγορίες “Ευρωπαϊκή Χορωδία Ομοίων Φωνών” και “Ευρωπαϊκή Χορωδία Μικτών Φωνών” αντίστοιχα. Συνεργάστηκε με μουσικούς- συνθέτες όπως ο Νότης Μαυρουδής, ο Θωμάς Μπακαλάκος, ο Βίκτωρ Γλυκίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου κ.α.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας ως καθηγήτρια Πιάνου, ενώ η φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 αναλαμβάνει και το Φυτώριο της Παιδικής χορωδίας του ΣΩΛ.