Το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας υποδέχεται στην σκηνή του δύο εξαίρετους μουσικούς την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 8 το απόγευμα στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Θοδωρής Χαρός»  .Ο Σπύρος Τάκας και ο Δημήτρης Δημόπουλος, θα ερμηνεύσουν έργα για βιόλα και πιάνο των M. Glinka, D. Milhaud και N. Rota.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Σπύρος Τάκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Μίκη Μιχαηλίδη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με τον Αλκέτα Τζιαφέρη. Συνέχισε σπουδές στο βιολί, τη βιόλα και τα μουσικοπαιδαγωγικά στο Μου-σικό Πανεπιστήμιο του Graz (Αυστρία) δίπλα στον Χρήστο Πολυζωίδη και τον Helfried Fister, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κοντά στον Δημήτρη Χανδράκη. Τον Οκτώβριο του 2021 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με θέμα τη διδακτική της μουσικής σημειογραφίας στο βιολί και τη βιόλα.

Συμμετείχε σε πολλές ορχήστρες (Ορχήστρα Νέων Β. Ελλάδος της «Τέχνης», Κλιμάκιο Νέων Β. Ελλάδος, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Ορχήστρα Μουσικού Πανεπιστημίου Graz, Pannonische Philarmonie, Ορχήστρα Haydn, Ορχήστρα «AIMS», Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, Ορχήστρα Δωματίου Νέων Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου), καθώς και σε σχήματα μουσικής δωματίου τόσο στο εσωτερικό (Κατερίνη, Αθήνα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καβάλα, Ξάνθη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Σύρος, Ιωάννινα, Χανιά) όσο και στο εξωτερικό (Αυστρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Κροατία, Γερμανία).

Έχει λάβει ενεργό μέρος σε σεμινάρια βιολιού, βιόλας και μουσικής δωματίου με τους: Τάτση Αποστολίδη (βιολί), Χρήστο Πολυζωίδη (βιολί), Δημήτρη Πολυζωίδη (βιολί, βιόλα, μουσική δωματίου), Konstantin Radionov (βιολί), Georg Hammann (βιόλα), Noël Cabrita Dos Santos (βιολί), Martin Tuksa (βιολί), Judit Kiss-Domonkos (μουσική δωματίου).

Έχει εργασθεί ως καθηγητής βιολιού και βιόλας σε δημοτικά ωδεία και μουσικά σχολεία (Σέρβια, Κομοτηνή, Σιάτιστα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Φλώρινα, Αμύνταιο, Κατερίνη, Άργος Ορεστικό, Ξάνθη, Καστοριά, Καρδίτσα, Τρίκαλα). Από τον Σεπτέμβριο του 2023 εργάζεται ως μόνιμος καθηγητής βιολιού στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.

 

O Δημήτρης Δημόπουλος σπούδασε πιάνο με τον Τώνη Σακελλάριο και θεωρητικά με τον Γιάννη Τσανακά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας απ’ όπου αποφοίτησε με κάθε διάκριση. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λονδίνο και αργότερα με υποτροφία του ΔΩΛ στη Βουδαπέστη. Παραλληλα με το πιάνο μελέτησε το ρεπερτόριο του φλάουτου, του βιολιού και του βιολοντσέλου.

Διακρίνεται ιδιαίτερα, τόσο στα ρεσιτάλ και τις συναυλίες μουσικής δωματίου όσο και στα κοντσέρτα με ορχήστρα, για το ευρύ φάσμα του ρεπερτορίου του, το οποίο καλύπτει περισσότερους απο τρεις αιώνες πιανιστικής τέχνης, ξεκινώντας απο τον G. Frescobaldi και φθάνοντας ως τον T. Murail. Έχει στο ενεργητικό του πολλές πρώτες εκτελέσεις, ενώ πολλά έργα έχουν γραφτεί για τον ίδιο. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική, Γερμανική και Ισπανική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.